ARTIESTEN 2017

DANIËLLE SCHEL

WINNAAR AKF PUBLIEKSPRIJS

Vanuit de dug-out bekijkt Daniëlle het leven, wachtend op haar slagbeurt: Het moment om honken te veroveren, punten te scoren en homeruns te slaan. Maar vlak voordat ze het veld betreedt, slaat de twijfel toe. Vol zelfspot vertelt Daniëlle aan de hand van rake sketches en beeldende liedjes over situaties waarin je liever op je volgende beurt blijft wachten, dan dat je jezelf uit het veld laat slaan.

danielleschel

JOOSEN & DE JAGER

Finalisten Leids Cabaret Festival 2016!!

Quarter Life (crisis) is de eerste korte cabaret voorstelling van Sjoerd Joosen en Jeroen de Jager.
Een overschot aan energie en creativiteit is de reden dat de twee vrienden en marketeers uit Rotterdam vorig jaar besloten om een eigen voorstelling te maken. Gewoon omdat het kan.

Concept, regie en spel: Sjoerd Joosen & Jeroen de Jager
Live combo: Thijs van Gurp (toetsen) & Yvo Putter (drums)

joosenendejager

NIENKE NASSERIAN

Mezzosopraan en klassiek muziektheatermaakster Nienke Nasserian Nillesen (23) is in 2016 afgestudeerd aan de bachelor Muziektheater Klassiek aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Momenteel volgt ze hier de tweejarige master en heeft ze les van o.a. Harry Ruijl, Peter Nilsson en Edward Hoepelman. In Italië volgt ze zangles bij maestro Carmelo Corrado Caruso en ze heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Ed Spanjaard, Lotte de Beer, Miranda van Kralingen en Lior Krezner.

Met haar zelfgeschreven eindexamenvoorstelling Masai, geregisseerd door Naomi van der Linden, won ze in augustus 2016 de Entreeprijs op Theaterfestival Boulevard. De voorstelling werd enthousiast ontvangen op Festival Mundial en Boulevard en wordt nog steeds regelmatig opgevoerd. Het stuk gaat over Nienke’s band met haar vader, stamhoofd van de Masai, en haar gróte familie. Persoonlijke verhalen wisselen af met klassieke aria’s en Afrikaanse liederen. Een voorstelling over familie, gemis en cultuurverschil, met muziek als verbindende factor.

Momenteel repeteert voor het Opera Forward Festival in Amsterdam in maart, waar ze te zien zal zijn tijdens een korte opera in het talentenprogramma.

Daarnaast zingt Nienke Nasserian regelmatig als solist tijdens concerten met verschillende (symfonie)orkesten, ensembles en koren. Ze vertolkt een breed scala aan klassiek repertoire.

nienkenasserian